nieuws

AH in Castricum verplicht zwembadschoentjes

Formules 3064

AH in Castricum verplicht zwembadschoentjes

CASTRICUM – Kinderen die met hun ouders de AH in Castricum bezoeken, moeten zwembadschoentjes aan als ze in de winkelkar gaan zitten.

De AH heeft dit besloten in verband met de hygiëne.

Schoon laten maken

Op een groot bord in de winkel staat te lezen dat AH Castricum alle winkelwagens afgelopen woensdag heeft laten schoonmaken door schoonmaakbedrijf ‘Clean Shopping’. Dit bedrijf reinigt de winkelwagens grondig en doet dit twee keer bij de AH in Castricum.

In boodschappengedeelte van de kar

Het komt volgens de AH vaak voor dat de kinderen in het boodschappengedeelte van de kar zitten. De NVWA zou hebben aangegeven dat dit niet is toegestaan in verband met hygiëne. ‘Het is oorspronkelijk voor kinderen alleen toegestaan om te zitten in het daarvoor bestemde zitvlak. Als compromis heeft AH toch besloten dat als het niet anders kan, kinderen in het boodschappenvlak mogen zitten, mits zij blauwe zwembadschoentjes aanhebben, staat op het bord bij de ingang van de winkel vermeld.

NVWA ontkent verbod

De NVWA laat tegenover het AD overigens weten dat er geen verbod bestaat om kinderen in de kar te laten zitten. ‘Zo specifiek zijn wij niet’, aldus woordvoerder Rob Hageman in het AD. Hij denkt dat de winkel de verplichting extra gewicht wilde geven. Woordvoerder Marc Potma van AH meldt tegenover de krant dat de supermarkt de uiting aanpast.

Zie ook: Meer bacteriën op winkelkar dan op toiletdeur

Reageer op dit artikel