nieuws

Tanger opent nieuwe vestiging in Leiden

Formules 5780

Tanger opent nieuwe vestiging in Leiden
Tanger opent vestiging in Leiden. Foto: Archief

LEIDEN – Tanger Markt opent een vestiging aan het Kooiplein in Leiden. Het wordt het 14e filiaal van de keten.

Het filiaal in Leiden wordt de 11e Nederlandse vestiging van de keten die vooral een etnisch assortiment voert. De keten, met verschillende vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, is na opening in 8 Nederlandse steden aanwezig. Tanger heeft daarnaast 3 filialen in België (Antwerpen), wat het totaal straks op 14 vestigingen brengt.

Tanger in voormalige AH

Het Leidse filiaal van Tanger komt in een voormalige vestiging van AH. Die verhuisde in februari naar een nieuw pand aan de Kooilaan, aan de overkant van het plein. Het pand wordt momenteel verbouwd, meldt lokale nieuwssite Sleutelstad. De signing is al op de gevel aangebracht, laat een foto zien. Wanneer het filiaal opent, is niet bekend.

‘Tanger pas goed bij Kooiplein’

Volgens Sleutelstad past de supermarkt met het internationale assortiment goed bij het Leidse Kooiplein, dat recent is opgeknapt. Naast Tanger zijn er al verschillende andere niet-Westerse winkels gevestigd en twee supermarkten, AH en Jumbo.

Alle grote steden

April vorig jaar sprak de, bij zowel allochtone als autochtone Nederlanders populaire, keten in Distrifood uit in alle grote Nederlandse en Belgische steden een filiaal te willen openen.

Reageer op dit artikel