nieuws

Picnic verdubbelt capaciteit met nieuw dc

Formules 4403

Picnic verdubbelt capaciteit met nieuw dc

EINDHOVEN – Picnic neemt in Eindhoven een nieuw dc in gebruik. Het dc is bijna net zo groot als de drie huidige distributiecentra bij elkaar, waardoor de capaciteit voor Picnic als geheel bijna verdubbelt.

De websuper wil dit jaar verder groeien en in nog meer Nederlandse steden de boodschappen gratis aan huis bezorgen.

Vanaf mei operationeel

Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 18.000 m² en is een aanvulling op de huidige distributiecentra in Nijkerk, Utrecht en Diemen. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, is voor de steden in Noord-Brabant belevering vanuit Eindhoven ideaal. De nieuwe locatie aan de Achtseweg Noord wordt momenteel verbouwd en zal vanaf mei volledig operationeel zijn. Half mei gaat Picnic in Breda en Tilburg voor het eerst boodschappen gratis aan huis bezorgen.

Werkgelegenheid voor 300 tot 500 mensen

Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan 300 tot 500 mensen, die onder meer de bestellingen van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar lokale distributiepunten, de zogenaamde hubs. Picnic is deze medewerkers momenteel aan het werven. In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld. Voor de uitbreiding naar het zuiden zijn dit jaar ruim 200 bezorgers nodig, verspreid over de verschillende steden in Noord-Brabant en later mogelijk Limburg.

Breda en Tilburg als eerste

‘We merken al langer dat ook in het zuiden van het land veel vraag is naar gratis bezorging tegen de laagste prijs en deze extra capaciteit maakt dat mogelijk’, zegt mede-oprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys. ‘Breda en Tilburg zijn als eerste aan de beurt. Welke steden daarna volgen weten we nog niet, dat hangt af van de snelheid waarmee we geschikte bedrijfsruimte voor onze lokale hubs vinden.’

De uitbreiding naar het zuiden is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. De online supermarkt schreef vorige maand de 100.000e klant in en is inmiddels actief in 40 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee wordt bezorgd, steeg naar 418. Picnic heeft zo’n 1900 mensen in dienst, van wie ruim 800 bezorgers.

Zie ook: Picnic van start in Duitsland

 

Reageer op dit artikel