nieuws

Omzet Emté zakt verder weg

Formules 4572

Omzet Emté zakt verder weg

VEGHEL – De omzet van Emté is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gedaald. De verkopen liepen met iets meer dan 3 procent terug in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Dit heeft Sligro Food Group vanochtend bekendgemaakt. De omzet van Emté kwam uit op €197 miljoen tegenover €203 miljoen in het eerste kwartaal van 2017. Dat komt neer op een daling van 3,1 procent.

Pasen

In feite is de daling nog enigszins geflatteerd. Dat komt doordat Pasen dit jaar in het eerste kwartaal viel, waar dat vorig jaar niet het geval was. De identieke omzet van de Emté supermarkten nam in het eerste kwartaal met 1,7 procent af. De groothandel uit Veghel geeft verder geen commentaar bij de cijfers van de foodretailactiviteiten.

Totale omzet

De totale omzet van Sligro nam in de eerste dertien weken van dit jaar met 7,9 procent toe van €669 tot €722 miljoen. Die stijging werd voor een belangrijk deel gerealiseerd door overnames. Met name de Heineken-deal en de overname van de Bredase groothandel ISPC in januari 2017 zorgden voor een fors hogere omzet.

Reageer op dit artikel