nieuws

Lidl opent in Amsterdam non-foodwinkel

Formules 7926

Lidl opent in Amsterdam non-foodwinkel

AMSTERDAM – Lidl heeft vorige week in Amsterdam opnieuw een speciale non-foodwinkel geopend.

De winkel bevindt zich pal naast de vestiging aan de Baarsjesweg in de hoofdstad, die Lidl vorig jaar naast een eveneens op die plek nieuwe Jumbo opende.

Naast een reguliere vestiging

Het is niet voor het eerst dat Lidl een non-foodwinkel naast een reguliere vestiging van het bedrijf opent. In Breda heeft Lidl al langer twee vestigingen naast elkaar. De overeenkomst tussen de locaties in Amsterdam en Breda is onder meer dat ze beide te klein zijn om een volledig assortiment goed weg te kunnen zetten. Bovendien beschikken beide locaties niet over een goede parkeervoorziening.

Geen beleid

Hoewel in Amsterdam hetzelfde gebeurt als in Breda, laat woordvoerder Sascha van der Helm van Lidl weten dat het openen van non-foodwinkels geen beleid is bij het Duitse bedrijf. ‘De non-foodwinkel aan de Baarsjesweg is een uitzondering. Daar is in het bestaande filiaal van ons weinig ruimte voor non-food. Om die reden hebben we dit nu in een aparte ruimte ondergebracht. Daarmee kunnen we in de reguliere vestiging meer ruimte creëren. Door deze aparte winkel wordt de consument dus niet gekort op het assortiment van Lidl’, aldus Van der Helm.

15e vestiging in hoofdstad

Lidl heeft de afgelopen jaren zijn winkelnetwerk in Amsterdam behoorlijk vergroot. De non-foodwinkel van Lidl is de 15e vestiging van de discounter in de hoofdstad. Daaarmee is Lidl concurrent Aldi ruimschoots gepasseerd. Aldi heeft in de hoofdstad 10 winkels.

Lidl to go-assortiment

Eind 2016 begon Lidl in twee filialen in Amsterdam met een zogenoemd ‘Lidl to go-assortiment’. De winkels aan de Eerste van Swindenstraat (Amsterdam-Oost) en Bijlmerplein (Amsterdam-Zuidoost) verkopen onder meer een assortiment ready-to-eat snacks dat wordt warmgehouden en verse koffie.

Zie ook: Lidl start met nieuwe non-foodformule

 

 

 

Reageer op dit artikel