nieuws

Juridische hobbel voor uitrol Skippen bij Spar

Formules 1652

Juridische hobbel voor uitrol Skippen bij Spar

UTRECHT – Het kassaloze betalen bij Spar University voorziet nog niet in een leeftijdscheck. Daarom kan op dit moment nog maar in twee vestigingen van de studentenformule ‘Skippen’ volledig worden gelanceerd.

Vorige week ging Skippen van start in de vestiging van Spar University in de Hogeschool Utrecht. De klant betaalt met de smartphone zonder dat hij langs de kassa hoeft.

Geen tabak en alcohol

Ondernemer Erwin Binneveld koos bewust voor deze locatie: ‘Bij Hogeschool Utrecht en Radboud Universiteit Nijmegen wordt geen tabak en alcohol verkocht, dus daar is het geen issue.’ Hij wil uiteindelijk ook bij de andere vestigingen volledig overgaan op Skippen. ‘Dat is inderdaad nog de uitdaging. We denken aan iets revolutionairs als leeftijdscontrole via gezichtsherkenning of via een vingerafdruk op de smartphone.’

Mogelijk age-check

App-ontwikkelaar Social Brothers liet bij de officiële presentatie woensdag weten dat in de app mogelijk een age-check ingebouwd gaat worden. Als Spar University de wettelijk verplichte leeftijdscontrole niet op orde heeft, is volgens mr. Kaj Hollemans, van adviesbureau KH Legal Advice, sprake van overtreding van de Drank- en Horecawet en Tabaks- en rookwarenwet.

Zie ook: Skippen kassa bij Spar University van start (video)

Reageer op dit artikel