nieuws

Jumbo-afperser gaat in cassatie

Formules 2554

Jumbo-afperser gaat in cassatie

GRONINGEN – Alex O. gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat maakte de advocaat van de 53-jarige Jumbo-afperser vandaag bekend.

Alex O. werd recent in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Hij werd in 2016 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar, maar daar ging O. tegen in beroep. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde twee weken geleden echter dat hij nog langer moet zitten.

Jaar voor de uitspraak

O. kreeg de straf, omdat hij in 2015 verschillende Jumbo-vestigingen in Groningen bedreigde en afperste. De advocaat van O. stelde eerder dat er geen direct bewijs is voor zijn betrokkenheid bij de afpersing. Naar verwachting zal het een jaar duren voordat de Hoge Raad uitspraak in de zaak doet.

Explosieven in huis

Hij werd thuis aangehouden toen Jumbo op 9 oktober 2015 de laatste dreigmelding kreeg. In het huis van O. werden spullen aangetroffen waarmee explosieven kunnen worden gemaakt. Zijn DNA zat onder de postzegel van de verjaardagskaart. O.’s verklaring dat het celmateriaal via een ander op de zegel kan zijn gekomen, vond het hof niet geloofwaardig.

Zie ookJumbo-afperser krijgt extra straf

Reageer op dit artikel