nieuws

Harrie Westra (Superfair) mag uitbreiden in Utrecht

Formules 3650

Harrie Westra (Superfair) mag uitbreiden in Utrecht
Het pand van Superfair aan de Utrechtse Biltstraat.

UTRECHT – Voormalig Hoogvliet- en Vomar-directeur Harrie Westra heeft van de gemeente Utrecht toestemming gekregen om vier winkelpanden aan de Biltstraat samen te voegen.

Dit meldt de Utrechtse Internet Courant (DUIC). Westra is samen met voormalig Hoogvliet-inkoper Michel van der Harst eigenaar/bedenker van de biologische supermarktformule Superfair, die begin 2015 in Utrecht van start ging.

Grote supermarkt

Het gaat om de samenvoeging van panden waarin nu behalve Superfair een poelierszaak, een fietswinkel en een kledingreparatie bedrijf zijn gevestigd. Met de samenvoeging krijgt Westra de ruimte voor een grote supermarkt. Het is de vraag of hij ook van plan is om er een grote levensmiddelenwinkel te beginnen. Westra wil niets over zijn plannen kwijt zolang de periode van bezwaarmaking tegen de afgegeven vergunning nog loopt.

Jumbo

Iets verderop in de Biltstraat is al een Jumbo gevestigd. Die winkel was ooit eigendom van de broers van Kippersluis. Die moesten na een lang juridisch gevecht de winkels aan Jumbo afstaan.

Superfair

Superfair opende eind januari 2015 in Utrecht de deuren. Westra zei bij de opening dat hij met de formule mikte op de ‘lichtgroene consument’. In zijn definitie ‘mensen die biologisch en gezond eten belangrijk vinden, maar het ook leuk vinden als dat een beetje betaalbaar is’. Westra en Van der Harst hadden ook plannen voor het bouwen van een keten van Superfair-winkels. Die plannen zijn niet gerealiseerd. Westra verkocht onlangs de vestiging van Superfair in Voorschoten nog aan Odin.

Lees ookOdin neemt vestiging Superfair over

Reageer op dit artikel