nieuws

Extra weekomzet bij Jumbo: €11,5 miljoen

Formules 6251

Extra weekomzet bij Jumbo: €11,5 miljoen
Foto: Distrifood

VEGHEL – De overname van Emté levert Jumbo zo’n €11,5 miljoen extra omzet per week op. Coop krijgt er dankzij de nieuwe winkels per week circa €5,5 miljoen omzet bij.

Dit blijkt uit berekeningen van dit blad op basis van de omzetgegevens van de 130 Emté-winkels.

Vorige week verdeling bekendgemaakt

Jumbo en Coop hebben vorige week de verdeling van de 130 Emté-winkels bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Jumbo er 79 vestigingen bijkrijgt en Coop 51. In omzet is de verdeling van de winkels meer in het voordeel van Jumbo. Het bedrijf uit Veghel kan wekelijks rekenen op een extra omzet van €11,5 miljoen, terwijl Coop het met €5,5 miljoen moet doen.

Emté’s met weekomzet boven €200.000

De verdeling van de winkels laat zien dat Jumbo, met uitzondering van de vestiging in Son en Breugel, alle Emté’s met een weekomzet van meer dan €200.000 krijgt.  Jumbo krijgt dus ook de Emté in Reusel. Dat is, samen met de Emté in Veghel, in omzet met afstand de grootste Emté. Dat Jumbo Reusel krijgt is opmerkelijk, omdat het bedrijf daar al een vestiging heeft en er behalve Aldi geen andere supermarkten in Reusel zijn.

Twee Jumbo’s tegenover elkaar

Ook de Emté in Nunspeet gaat naar Jumbo, waardoor er straks twee Jumbo’s tegenover elkaar zitten. De situatie in Nunspeet is niet uniek. In Hulst concurreert Jumbo-franchiser Jansen straks met een Jumbo-filiaal, ook te vinden aan het Stationsplein in de Zeeuwse plaats. De franchisewinkel in het Brabantse Rijen moet het binnenkort opnemen tegen een nieuw filiaal in de directe omgeving. De drie Jumbo-ondernemers in Hengelo, Overijssel, zien de drie Emté-winkels veranderen in Jumbo-filialen.

Zie ook: Verdeling Emté-supermarkten bekend

Reageer op dit artikel