nieuws

Albert Heijn in zee met Fastned

Formules 3798

Albert Heijn in zee met Fastned

ZAANDAM – Albert Heijn gaat samenwerken met Fastned, exploitant van laadstations voor elektrische auto’s.

De laadpalen worden geplaatst bij drie vestigingen van de marktleider. ‘Bij grote Albert Heijn-vestigingen zijn mensen een half uur in de supermarkt, in die tijd kan de auto worden opgeladen’, zegt Michiel Langezaal, oprichter van Fastned, tegen de NOS.

Pilot bij XL-winkels

De pilot wordt uitgevoerd bij AH XL-winkels in Eindhoven, Nijmegen en Tilburg. Albert Heijn bevestigt tegen de NOS dat de laadstations vanaf half oktober kunnen worden gebruikt.

Uitbreiding laadstations

Fastned heeft momenteel 66 laadstations in Nederland. Langezaal verwacht iedere week van het jaar één nieuw laadstation te zullen openen. Het bedrijf wil 80 tot 100 nieuwe laadstations bouwen en zo uitkomen op 200 laadstations in Nederland, Duitsland, Groot Brittannië en België.

Zie ookWinkeliers bang voor anti-autobeleid

Reageer op dit artikel