nieuws

AH test nieuwe functie winkelcoördinator

Formules 7390

AH test nieuwe functie winkelcoördinator

ZAANDAM – Albert Heijn test momenteel een nieuwe functie: winkelcoördinator. Deze vervangt de ASM (assistent-supermarktmanager) en neemt ook teamleiderstaken voor zijn rekening.

De test met de nieuwe functie is  onderdeel van de pilots die momenteel lopen bij AH, dat tot een nieuw organisatiemodel voor z’n winkels wil komen.

Test diverse varianten

Er worden diverse varianten getest. Meerdere AH-medewerkers geven aan winkelcoördinator te zijn in een van de 20 pilotwinkels of bevestigen dat de functie inderdaad bestaat. In de pilot staat de winkelcoördinator direct onder de supermarktmanager en vervangt de huidige ASM-functie.

Deel van teamleiderstaken

De winkelcoördinator krijgt daarbij een deel van de teamleiderstaken op zijn bordje. ‘Wat je momenteel ziet, is dat er vaak meerdere teamleiders zijn op een afdeling, maar dat er altijd een iemand is die de lijnen uitzet. Die maakt planningen, doet de sollicitatiegesprekken, et cetera. Die taken komen in de pilot bij de winkelcoördinator te liggen, terwijl de teamleider in de praktijk een stuk teruggaat in werkzaamheden. Die kun je zien als vulploegleider of shiftleider’, legt een van de betrokken medewerkers uit.

Zie ook: AH gooit organisatie winkels op de schop

Reageer op dit artikel