nieuws

Udea opent nieuw distributiecentrum

Formules 4906

Udea opent nieuw distributiecentrum

VEGHEL – Udea, het bedrijf achter Ekoplaza, start in juni met de bouw van een nieuwe dc in Veghel, dat de twee bestaande centra moet gaan vervangen.

Dat meldt Logistiek.nl. De nieuwe vestiging komt op het Foodpark Veghel, niet ver van de fabriek van Vanderlande, vorig jaar overgenomen door Toyota.

Winkelbelevering van Ekoplaza

Udea is samen met Vanderlande aan de slag gegaan om de logistieke processen opnieuw onder de loep te nemen, aldus Logistiek.nl. Doel is om te komen tot een optimale mechanisatie van het nieuwe omnichannel-dc, waarmee zowel de winkelbelevering van hun supermarktketen Ekoplaza als de online-orders voor consumenten worden verwerkt. In het dc komt een grote diversiteit aan productstromen, waaronder droge kruidenierswaren, zuivel en gekoelde, verse en diepvriesproducten.

Groei komende jaren

De mechanisatie verloopt via het Adapto shuttlesysteem wat in de verschillende temperatuurzones wordt geïnstalleerd. Daarmee verwacht Udea de groei voor de komende jaren aan te kunnen. Het systeem zorgt ervoor dat meer omzet per vierkante meter dc oppervlak kan worden gerealiseerd. De footprint van het nieuwe dc kan hierdoor aanzienlijk kleiner worden dan aanvankelijk werd gedacht.

Erik Does: mega uitdagend project

‘We zijn erg blij dat Vanderlande de mechanisatie van ons nieuwe dc doet’, aldus Erik Does, algemeen directeur van Udea-Ekoplaza. ‘We hebben voor Vanderlande gekozen omdat hun oplossing mee kan groeien met onze business, vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid van Adapto. Dit is voor ons een mega uitdagend project, waarbij het prettig is dat we hiervoor persoonlijk en dichtbij zakendoen, net als met onze biologische levensmiddelen.’

Plasticvrije schappen

Does is met name gecharmeerd van het cradle-to-cradle-principe van Vanderlande. Zelf doet het bedrijf ook veel aan duurzaamheid, onder andere met plasticvrije schappen. Herman Molenaar, cfo van Vanderlande, is ingenomen met deze nieuwe klant. ‘De oplossing die we mogen gaan leveren, is echt geweldig én we hebben straks aan de overkant van de straat een prachtige referentie, waar (potentiële) klanten hun ogen uit kunnen kijken.’

Zie ook: Ekoplaza gaat voor totale exit plastic

Reageer op dit artikel