nieuws

Zoon Mechie Trommelen: ‘Nieuws komt hard aan’

Formules 5876

Zoon Mechie Trommelen: ‘Nieuws komt hard aan’

WAALWIJK – Walther Trommelen, zoon van Emté-oprichter Mechie Trommelen, vindt het erg jammer dat de Emté-formule verdwijnt.

‘Het is de ziel en zaligheid van onze familie. Dan komt het nieuws hard aan, ook al weet je dat het onvermijdelijk is’, zegt Trommelen in gesprek met Omroep Brabant. ‘We hebben de afgelopen jaren nog verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van beste slagerij. Dat moet je koesteren. Toch schort er blijkbaar iets aan de formule, want de mensen weten de supermarkt niet overal goed te vinden. Dat is jammer, het snijdt een stukje uit je ziel. Maar er was geen andere optie.’

Winkels weer een impuls

Tegelijkertijd biedt de overname volgens Walther Trommelen ook nieuwe kansen. ‘Winkels die minder goed lopen, kunnen weer een impuls krijgen. Maar als je wordt opgebeld en het verwachte nieuws hoort, is dat allesbehalve leuk. Zoveel van ons leven zit erin.’

Consolideren en openen

Walther Trommelen begon volgens Omroep Brabant in 1948 op 14-jarige leeftijd te werken in de slagerij van zijn vader Mechie in Waalwijk. Jaren later nam hij met twee broers, een zus en een zwager plaats in de directie van de supermarktketen. ‘Consolideren, een nieuwe supermarkt openen, consolideren, een nieuwe supermarkt erbij’, omschrijft Walther Trommelen het beleid van zijn vader. ‘Geen onverantwoorde risico’s nemen, maar altijd ambities houden en streven naar een hogere omzet.’

Zie ookEmté voor €410 miljoen verkocht aan Jumbo en Coop

Reageer op dit artikel