nieuws

Vomar ingenomen met kassa’s zonder geld

Formules 2809

Vomar ingenomen met kassa’s zonder geld

ALKMAAR – Regionale supermarktketen Vomar is ingenomen met het gesloten betaalsysteem dat het in gebruik heeft genomen. ‘Het is een stuk veiliger en kasverschillen hebben we niet meer.’

Vomar is zo ingenomen met het gesloten betaalsysteem dat het als enige foodretailer inmiddels alle (64) filialen van het bedrijf heeft uitgerust met het systeem.

Geen kleine investering

Het was bepaald geen kleine investering, maar wel ééntje die zijn geld dubbel en dwars waard is, zegt directeur Aart van Haren van Vomar. De vestiging in Julianadorp was in april 2015 de eerste die was voorzien van SafePay, een volledig gesloten betaalsysteem. De kassa’s in de winkel zijn voorzien van twee cassettes, één voor het papiergeld en één voor het muntgeld. Het contante geld verdwijnt zonder tussenkomst van de kassamedewerker direct in de cassettes. Het eventueel door de klant te ontvangen retourbedrag wordt door het systeem zelf uitgerekend en teruggegeven.

Veiligheid aanmerkelijk toegenomen

Het voordeel van SafePay is dat de veiligheid in de winkels aanmerkelijk is toegenomen. ‘Daarnaast hoeven de kassamedewerkers geen kas meer te tellen en behoren kasverschillen tot het verleden. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe’, aldus Van Haren. Vomar is zo ingenomen met het gesloten betaalsysteem dat het als enige foodretailer inmiddels alle (64) filialen van het bedrijf heeft uitgerust met het systeem.

Reageer op dit artikel