nieuws

Video: AH knippert nieuwe Bonussen

Formules 7064

Video: AH knippert nieuwe Bonussen

ZAANDAM – Albert Heijn test in twee winkels elektronische pricelabeling om ervaring op te doen. Een van de elementen is het laten knipperen van de nieuwe Bonusaanbiedingen, om het personeel erop te wijzen waar de extra aandacht op het schap voor Bonusvoordeel moet komen.

Albert Heijn onderzoekt de mogelijkheden van elektronisch pricelabeling (EPL) in Zaandam en Zandvoort. Volgens woordvoerder Nienke Kooistra om er ‘ervaring mee op te doen’. De techniek is veelbelovend omdat met elektronische pricelabeling handmatig omstickeren niet meer nodig is. Om het Bonusvoordeel aan te geven, moet er wel handmatig een oranje schapkaartje om de EPL. Kooistra: ‘Op maandagochtend knipperen de Bonusaanbiedingen, zodat ons personeel kan zien welke producten in de Bonus zijn. Ze kunnen die dan een kaartje geven. Of het kaartje weghalen als er niets meer knippert.’

Techniek heeft beloftes

Naast besparen op personeelsuren heeft de techniek nog veel meer beloftes in zich. Zo is het in theorie mogelijk om met dynamische prijzen te werken. Prijzen kunnen per dag of moment van de dag worden aangepast. Ook is EPL in te zetten voor navigatie in de winkel.  Albert Heijn kwam zelf al eerder met het inzetten van een EPL-variant voor afrekenen op het schap. Het systeem heet Tap To Go en wordt uitgerold om ervaring op te doen.

AH is volger

Overigens is AH niet de voorloper. Hoogvliet werkt al heel lang met elektronische pricelabels. Ook in de nieuwe Briljant 2.0 van Plus werken ondernemers met EPL. Hoogvliet en onder andere AH Nijkerk (Van den Tweel) testen navigatie met behulp van ledstrips, bijvoorbeeld bij wijn. Het inzetten van EPL lijkt een logische vervolgstap.

Lees ook: Hoogvliet innoveert in Zoetermeer

Zie hieronder een impressie van knipperend EPL om schapkaartjes goed op te hangen:

Reageer op dit artikel