nieuws

Verkoop Emté: de reacties

Formules 10209

Verkoop Emté: de reacties
Foto: Koos Groenewold

DOETINCHEM – Distrifood zet de eerste reacties op de overname van Emté door het consortium van Jumbo en Coop op een rijtje.

Dit artikel wordt in de loop van de dag voortdurend aangevuld

Koen Slippens van Sligro Food Group

‘We hebben de tijd genomen om zorgvuldig de alternatieven te onderzoeken, met oog en respect voor alle betrokkenen. Wij zijn er van overtuigd dat we met de keuze voor het voorstel van Jumbo en Coop recht doen aan de belangen van onze medewerkers, franchiseondernemers, klanten, partners en leveranciers en bovendien de meeste waarde creëren voor onze aandeelhouders. Wij zullen ons, na afronding van de transactie later dit jaar, samen met Jumbo en Coop inzetten voor een goede overgang van onze Emté-formule en daarnaast ons bedrijf volledig richten op een toekomst als gefocuste, ambitieuze en toonaangevende internationale foodservicespeler. Met de leveringen aan La Place, als onderdeel van deze deal, verstevigen wij opnieuw onze positie in de foodservicemarkt in Nederland.’

Frits van Eerd van Jumbo:

‘De beoogde overname van een groot deel van Emté is opnieuw een geweldige stap in de ontwikkeling van ons familiebedrijf. Deze uitbreiding sluit ook erg goed aan bij onze groeiambities. We zien goede mogelijkheden om met deze winkels verder te bouwen aan onze omnichannelstrategie, die erop gericht is dat we op zoveel mogelijk plaatsen en op zoveel mogelijk momenten beschikbaar zijn voor onze miljoenen klanten. Daarnaast verwelkomen we Sligro als preferred partner van La Place-restaurants in Nederland. Sligro en La Place zijn twee toonaangevende namen op het gebied aan foodbeleving. De voorgenomen samenwerking staat daarmee borg voor een verdere kwaliteitsslag.’

Fred Bosch van Coop:

‘Wij zijn bijzonder trots dat we met deze gezamenlijke beoogde Emté-transactie onze positie in Nederland verder kunnen verstevigen. Deze stap sluit naadloos aan bij onze groeiambitie om Coop steviger op de kaart te zetten. Als coöperatie staat Coop letterlijk en figuurlijk dicht bij haar klanten en biedt het voor elke over te nemen supermarkt een mooie formule om in elk lokaal marktgebied succesvol te kunnen opereren. We zijn er klaar voor om samen met onze nieuwe collega’s en ondernemers verder te bouwen aan ons unieke coöperatieve huis. Hiermee maken we voor nog meer consumenten in Nederland samen het verschil’.

Paul Moers, retaildeskundige

Björn Jansen, Locatus

 KBC Securities

Dick Slootweg, ceo van groothandel Bidfood (voorheen Deli XL)

Bidfood is sinds 3 jaar de logistieke partij voor de bevoorrading van de meer dan 100 La Place-restaurants. In de deal tussen de Sligro Food Group en de combinatie Jumbo en Coop is afgesproken dat Sligro de bevoorrading voortaan gaat doen en de samenwerking met Bidfood dus wordt beëindigd. Ceo Dick Slootweg daarover: ‘Dit soort dingen gebeuren. Daar kun je weinig aan veranderen. We gaan het daarom netjes afhandelen richting La Place en per 1 juli alles overzetten. Het was de afgelopen periode een mooie overeenkomst.’

Meer over de overname:

 

Reageer op dit artikel