nieuws

Picnic neemt retourzendingen Wehkamp mee

Formules 2406

Picnic neemt retourzendingen Wehkamp mee

AMERSFOORT – Picnic gaat de retourzendingen van onlinewarenhuis Wehkamp ophalen.

De websuper start vrijdag in Amersfoort een proef waarbij klanten van Picnic hun Wehkamp-retouren kunnen meegeven aan de bezorger van de boodschappen. ‘De elektrische wagentjes van Picnic zorgen ervoor dat de pakjes weer bij Wehkamp terechtkomen. De samenwerking is niet alleen gunstiger voor de klant, maar zorgt ook voor minder drukte in de stad, minder vervoersbewegingen en dus minder CO2-uitstoot’, meldt Picnic in een persbericht.

Complexe logistieke stromen

De samenwerking tussen Picnic en Wehkamp is volgens beide bedrijven de eerste in zijn soort: meerdere complexe logistieke stromen en ict-systemen zijn op elkaar aangesloten. De proef begint met retouren, maar beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking uit te breiden met de bezorging van Wehkamp-bestellingen.

Kwart van de Amersfoortse gezinnen

‘Onze elektrische bezorgwagentjes komen iedere week bij een kwart van de Amersfoortse gezinnen aan de deur’, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. ‘Het is dus makkelijk en duurzaam om de retourpakketjes van Wehkamp mee te nemen en het effect is enorm. Meer gemak, minder CO2-uitstoot en minder busjes in de wijk.’

Vooral voor gezinnen

Maarten Tibosch, coo van Wehkamp: ‘Wij zijn er vooral voor gezinnen en die zijn vaak ontzettend druk. De samenwerking met Picnic geeft de klant de keuze om op één moment bestellingen van verschillende aanbieders in ontvangst te nemen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en ruimte, dus wij denken dat klanten dit erg waarderen. In plaats van met meerdere bezorgwagentjes achter elkaar de straat in te rijden bundelen we dat nu tot een duurzamer en efficiënter geheel.’

Zie ook: Picnic start bezorging in Amsterdam

Reageer op dit artikel