nieuws

Picnic lanceert open source-platform

Formules 2876

Picnic lanceert open source-platform

AMERSFOORT – Picnic heeft een open source-platform gelanceerd. Na 3 jaar in het geheim code te schrijven, zegt de webfooddienst nu stukjes code vrij beschikbaar te maken.

Het open source-platform van Picnic is volgens Michiel Muller bedoeld om na 3 jaar in het geheim code te schrijven nu ‘iets terug te geven aan de gemeenschap’. Volgens Muller is het platform geschikt voor Java, Android en DevOps-ontwikkelaars. Ze kunnen er allemaal ‘een juweeltje’ vinden in de gratis beschikbare software.

Het gaat om simpele codes

Het gaat dan om simpele codes, zoals Apibot om op een visuele manier software integratie te kunnen testen. Of FingerPaintView waarmee simpel over een bitmap kan worden getekend. In de eerste fase zal het bedrijf een collectie kleine interne projecten vrijgeven en software ‘libraries’. Picnic stelt tientallen projecten en honderduizenden softwareregels te hebben  in verschillende talen zoals Java, Kotlin, Swift, Python, Scala, JavaScript, TypeScript, Ruby. 2018 wordt het jaar waarin die code deels wordt vrijgegeven.

Picnic wil techbedrijf zijn

Muller noemt zijn startup  eerder een techbedrijf dan een foodbedrijf. Het op bescheiden schaal beschikbaar stellen van software regels moet Picnic’s imago als techbedrijf versterken en jonge ontwikkelaars enthousiast maken voor het rijdende boodschappenwagentjespark vol kratten levensmiddelen.

Picnic wil naar €300 miljoen

De food-bezorger haalde in 2017 €100 miljoen  omzet uit de markt, naar eigen zeggen. Dat zou moeten doorgroeien naar €300 miljoen in 2018. Picnic profiteert hierbij van de investering van €100 miljoen die de uitrol verder mogelijk maakt.

Lees ook: Alle nieuws over e-commerce

Reageer op dit artikel