nieuws

Koornneef (Jumbo): Geframed van hier tot Tokio

Formules 4985

Koornneef (Jumbo): Geframed van hier tot Tokio

KWINTSHEUL – Jumbo-ondernemer Edward Koornneef vindt dat er de afgelopen jaren een compleet verkeerd beeld van hem is ontstaan.

In 2012 geleden brandde de winkel van de, toen nog, Albert Heijn-ondernemer in Kwintsheul volledig af. Vervolgens stelde Sjaak van der Tak, destijds burgemeester van Westland, dat er binnen een half jaar een nieuwe supermarkt zou verrijzen. Dat werd uiteindelijk 6 jaar. In de tussentijd kwam Koornneef vanwege de vertraging (in de media) regelmatig onder vuur te liggen. ‘Ik ben neergezet als een onbetrouwbaar persoon, erger dan dat kun je mij niet kwetsen’, zegt Koornneef in een verhaal op de website van Omroep West.

Met de beste bedoelingen

Koornneef stelt dat de uitspraak van de oud-burgemeester, zo kort na de brand, niet heel handig was. ‘De burgemeester zei dit met de beste bedoelingen, maar hij had dat beter niet kunnen zeggen. Met deze uitspraak heeft hij verwachtingen geschept. En toen deze verwachtingen niet uitkwamen, is er een negatief beeld ontstaan bij een deel van de inwoners van Kwintsheul.’

Kwintsheul of all places

Eind mei van dit jaar wordt de Jumbo van Koornneef in Kwintsheul geopend. In het verhaal van Omroep West stelt Diana Alleblas uit het dorp de vraag waarom dat zo lang heeft geduurd. ‘Voor Kwintsheul, of all places! Ik denk dat de mensen ook eens mogen realiseren dat ze heel blij mogen zijn met deze supermarkt. Er is geen gemeente met 3600 inwoners waar nog zo’n ontwikkeling plaatsvindt. Dus wees eens blij met wat er komt’, aldus een duidelijk gefrustreerde Koornneef.

Busjes kosten kapitalen

Na de brand in 2012 heeft Koornneef enige tijd pendelbusjes laten rijden naar zijn andere supermarkten in het Westland. Ook betaalde hij de huur van een ondernemer die een tijdelijke supermarkt opende, zodat er weer in het eigen dorp boodschappen konden worden gedaan. ‘De initiatieven stopten uiteindelijk omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. Maar dit heeft mij wel kapitalen gekost.’

Reactie Westland Verstandig

Volgens Koornneef had met name de politieke partij Westland Verstandig, onder aanvoering van fractievoorzitter Peter Duijsens, het onterecht op hem gemunt. ‘Het was elke keer: hij doet dit, hij doet dat. Ik word geframed van hier tot Tokio. Nou, dat ben ik gewoon zat’, zegt Koornneef.
Duijsens zegt in een reactie dat de partij niets persoonlijks heeft tegen Koornneef. ‘We wensen hem heel veel geld en levensgeluk toe. Maar we hebben wel het idee dat de ondernemer goede maatjes is met politici, waardoor hij allerlei zaken in gang kan zetten. Het is dan wel nodig om corrigerend op te treden. Bijvoorbeeld bij de supermarkt Kwintsheul. Pas toen het bestemmingsplan van de Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk door de gemeente werd goedgekeurd, was er plotsklaps toch een exploitant (Koornneef zelf, red.) gevonden voor de supermarkt in Kwintsheul. Dat is toch wel heel toevallig. Die vraag mag je dan wel opwerpen.’

Reageer op dit artikel