nieuws

Jumbo zoekt vastgoedman voor België

Formules 5127

Jumbo zoekt vastgoedman voor België
Archieffoto Jumbo. Foto: Diederik van der Laan

VEGHEL – Jumbo zoekt een ervaren vastgoed-acquisitieur België. Het is een volgende stap in het betreden van de Belgische markt.

‘Aan de hand van zorgvuldig marktonderzoek inventariseren wij de wensen en behoeften van de Belgische consument. Met deze kennis bekijkt Jumbo of aanpassingen van de formule wenselijk zijn. Het lopende marktonderzoek richt zich op het selecteren van geschikte locaties in België. Door deze focus zijn wij op het moment op zoek naar een ervaren acquisiteur België’, meldt Meike Wortelboer, corporate recruiter bij Jumbo, op LinkedIn.

Jumbo tuigt nieuw team op

Uit de vacature blijkt dat de gezochte vastgoedman of -vrouw  binnen een nieuw team gaat werken: ‘Er zal een team worden samengesteld (contractmanager, cascomanager en winkelportfoliomanager) dat zich gaat bezighouden met het uitbreiden in België. Jouw verantwoordelijkheid is het lokaliseren en verwerven van geschikte vestigingslocaties. Je gebruikt hierbij het externe netwerk en realiseert uitbreiding van winkeloppervlaktes. In een latere fase zal de focus komen te liggen op de optimalisatie van de bestaande winkelportefeuilles.’

Jumbo wil de tijd nemen

November vorig jaar bevestigde Topman Van Veen de plannen voor België. ‘Het vergt heel wat voorbereiding en de juiste strategie. We gaan onze tijd nemen, maar we sluiten het zeker niet uit’, aldus Van Veen in een interview met het Belgische Gondola. ‘In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden. Voor dit of komend jaar (2018, red.) is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn.’

30 vestigingen in 2019

Jumbo wil al in 2019 30 vestigingen hebben in België. Vastgoedmakelaars zouden al naarstig op zoek zijn naar geschikte locaties meldde het Belgische retailvakblad RetailDetail, dat repte over veel concretere ambities van Jumbo in België dan het bedrijf zelf laat doorschemeren. Volgens het retailblad zijn vastgoedmakelaars momenteel namelijk al druk met het zoeken van geschikte panden voor Jumbo. Topman Wouter Kolk toonde zich niet blij over dit nieuws. Kolk stuurt de Belgische operatie van Delhaize en AH aan. Volgens hem zitten er al te veel vierkante meters in de markt.

Lees ook: Jumbo heeft België in het vizier

Reageer op dit artikel