nieuws

Jumbo sleutelt aan eerste City-winkel

Formules 4922

Jumbo sleutelt aan eerste City-winkel

GRONINGEN – De Foodmarkt City by Jumbo in Groningen wordt momenteel omgebouwd naar een Jumbo City.

De winkel is sinds 6 maart 18.00 uur gesloten en zal op woensdag 14 maart om 16.00 uur weer de deuren openen. Op de Facebookpagina van de winkel wordt gemeld dat de naam van de vestiging wordt gewijzigd in Jumbo City. De Jumbo in Groningen was de eerste winkel van het nieuwe concept Foodmarkt City by Jumbo en werd juni vorig jaar geopend.

Geen supermarkt, maar restaurant

De winkel was bij de opening een combinatie tussen Jumbo Foodmarkt, La Place en een reguliere Jumbo. De storemanager van de city-supermarkt meldt in een vlog op de Facebookpagina dat de indeling onder handen wordt genomen, omdat uit klantenonderzoek blijkt dat de bezoekers te veel het idee hadden een restaurant te bezoeken in plaats van een supermarkt.

Eerst de supermarkt

Volgens de manager krijgt de winkel nu eenzelfde indeling als de Jumbo City in Den Bosch. Zo zien de klanten na de heropening bij binnenkomst eerst het supermarktgedeelte en later pas de keuken met versbereide producten. Ook wordt het supermarktassortiment uitgebreid. ‘We willen laten zien dat we een volwaardige supermarkt zijn’, aldus de manager. Aan de keuken zelf zal weinig veranderen, zo wordt gemeld. Wel zullen er meer zitplaatsen komen.

Maat en Papo

De winkel wordt uitgebaat door Anrico Maat en Paul Papo, die met hun Maripaan Groep al 14 Jumbo’s hebben in het noorden van het land. Jumbo heeft bewust gekozen voor een samenwerking met deze ondernemers. Zij kennen de stad goed en liepen zelf ook al met een plan voor een stadsconcept rond.

Zie ook: Fotorepo: Foodmarkt City by Jumbo

Reageer op dit artikel