nieuws

Heineken en Picnic lanceren KwartKrat

Formules 5071

Heineken en Picnic lanceren KwartKrat

AMSTERDAM – Heineken heeft in samenwerking met Picnic een nieuwe bierkrat voor de merken Heineken en Amstel ontwikkeld: de KwartKrat, een kartonnen houder met daarin zes statiegeldflesjes pilsener.

De KwartKrat is het eerste resultaat van een strategische samenwerking die Picnic en Heineken met elkaar zijn aangegaan.

Wensen van de onlineshopper

De samenwerking heeft als doel nog beter te voorzien in de wensen van de onlineshopper en de bezorging van producten nog makkelijker te maken. Picnic bezorgt boodschappen aan huis in compacte elektrische wagentjes. De KwartKrat is speciaal gemaakt voor deze duurzame distributiemethode. Het voordeel van de krat is dat er enkel een kartonnen houder overblijft. De lege flesjes kunnen bij een volgende bestelling retour worden gegeven aan de bezorgers van Picnic.

Heineken ziet een grote toekomst

Heineken ziet een grote toekomst voor het thuisbezorgen van zijn producten. ‘Gelijktijdig zien wij de uitdaging om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug te dringen en aan te kunnen sluiten bij vernieuwende bezorgmodellen als die van Picnic. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke kernwaarden van ons bedrijf”, aldus Evelien Sanders-de Boer van Heineken.

Minder verpakkingsmateriaal

‘Onze elektrische bezorgwagentjes voorkomen al een hoop CO2-uitstoot’, zegt Gerard Scheij van Picnic. ‘Niet alleen tijdens de bezorging, maar ook omdat onze klanten niet meer met de auto naar de supermarkt hoeven. Het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is een mooie volgende stap.’ Sanders de Boer:  ‘Wij zijn blij met de samenwerking met Picnic, waarbij duurzaamheid, innovatie en vernieuwing op gebied van de belevering van ons product centraal staan. Met de KwartKrat laten we zien dat we ideeën snel en op kleine schaal kunnen testen en bij succes kunnen opschalen. Door deze manier van werken kunnen we sneller en beter inspelen op de behoefte van de onlineshopper.’

Zie ook: Picnic van start in Duitsland

Reageer op dit artikel