nieuws

FNV opent advieslijn voor Jumbo-personeel

Formules 3062

FNV opent advieslijn voor Jumbo-personeel

VEGHEL – FNV Handel heeft een juridische advieslijn geopend om distributiemedewerkers van Jumbo te informeren over wat de arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) voor ze betekent.

Jumbo bereikte eind vorig jaar een akkoord met de ondernemingsraden over nieuwe arbeidsvoorwaarden binnen logistiek en zette daarmee de bonden buitenspel. Deze Arbeidsvoorwaarden Regeling (AVR) Logistiek geldt als vervanging van de cao Jumbo Logistiek, die op 1 april 2017 afliep. FNV zegt nu dat een advieslijn noodzakelijk is, omdat de bond naar eigen zeggen signalen binnenkrijgt dat niet iedereen snapt wat de AVR precies inhoudt.

Misverstanden en voorlichten

‘Ook zijn er een hoop misverstanden. Via de advieslijn willen we distributiewerkers beter voorlichten, zodat zij goed overwogen een keuze kunnen maken. Momenteel adviseren wij om voorlopig nog nergens je handtekening te zetten en de komende tijd vooral te gebruiken om je goed te laten informeren’, zegt FNV-bestuurder Debbie van Leiden. ‘Want na het zetten van de handtekening maakt de AVR onderdeel uit van je individuele arbeidsovereenkomst en sta je volledig buitenspel.’

Langer dan vijftien minuten

Vanaf deze week start Jumbo volgens de bond met individuele gesprekken waarin de AVR wordt voorgelegd aan 3.000 medewerkers. ‘Omdat dit nogal een grote operatie is, duren deze gesprekken vaak niet langer dan vijftien minuten. Sommige distributiewerkers krijgen helemaal geen gesprek. Toch moeten ook zij een keuze maken of ze wel of niet akkoord gaan met de AVR’, beweert Van Leiden.

Eerste personen hebben zich gemeld

Leden en niet-vakbondsleden kunnen van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 21.00 uur bellen naar 088-3680170. Indien gewenst kunnen distributiewerkers ook een uitgebreider adviesgesprek aanvragen. De eerste personen hebben zich inmiddels al gemeld bij de FNV, zegt de bond. Naast de juridische advieslijn heeft de FNV ook een WhatsAppservice geopend. Na aanmelding ontvangen distributiewerkers nieuws, tips en adviezen over de AVR. Vragen of reacties die binnenkomen, zijn alleen zichtbaar voor de juridisch medewerkers van de bond.

Zie ookJumbo lanceert nieuwe regeling logistiek

Reageer op dit artikel