nieuws

Detailresult was ook in de race voor koop Emté

Formules 4499

Detailresult was ook in de race voor koop Emté

VELSEN-NOORD – Detailresult was ook kandidaat voor de overname van Emté. Het moederbedrijf van Dekamarkt en Dirk van den Broek zou ‘dichtbij een deal’ zijn geweest.

Dat melden verschillende bronnen onafhankelijk van elkaar.

Dichtbij een deal

Enkele weken geleden werd bekend dat Coop en Jumbo samen Emté overnemen van Sligro Food Group. Volgens twee van de bronnen zou Detailresult dichtbij een deal zijn geweest. Directie en commissarissen hadden het licht al op groen gezet, maar werden op het allerlaatste moment teruggefloten door de aandeelhouders (de families Van den Broek en Kat).

Bevestigen noch ontkennen

Detailresult wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. ‘Wij doen nooit mededelingen over gesprekken met andere bedrijven over mogelijke samenwerkingen of aansluitingen.’ Het bedrijf ontkent wel nadrukkelijk dat het vertrek van topman John Kruijssen te maken heeft met de verkoop van Emté aan Coop en Jumbo.

Voorkeursoptie van Sligro

Het is niet duidelijk of Detailresult zelfstandig een bod deed op Emté of in samenwerking met andere Superunie-leden. De transactie had wel gepast in de voorkeursoptie van Sligro om via een joint venture een belang te houden in de winkels.

Zie ook: Emté voor 410 miljoen verkocht aan Jumbo en Coop

Reageer op dit artikel