nieuws

Coop verwerft belang in Telesuper

Formules 6383

Coop verwerft belang in Telesuper

ALMERE – Coop heeft 50 procent van de aandelen van Telesuper Nederland Holding overgenomen.

De overige aandelen blijven in handen van de huidige drie aandeelhouders. Twee daarvan vormen tevens de directie van Telesuper.

Belangrijk aandeel in Telesuper

Fred Bosch, algemeen directeur Coop: ‘Om strategische redenen heeft Coop een belangrijk aandeel genomen in Telesuper. We volgden de prestaties van Telesuper al geruime tijd als leverancier en zien goede mogelijkheden om in de toekomst samen ’t verschil te maken voor zakelijke klanten.’

Volledig pakket boodschappen

Telesuper is actief als snelgroeiende onlinesupermarkt voor de zakelijke markt. De organisatie levert een volledig pakket boodschappen aan (kleinschalige) zorginstellingen, kinderopvangcentra en bedrijfscatering. Met een fijnmazig distributienetwerk wordt heel Nederland bediend. Het assortiment bestaat voor het grootste deel uit supermarktassortiment, aangevuld met foodservice-assortiment geleverd door foodspecialisten.

Groeidoelstellingen verwezenlijken

Met Coop als strategische partner beoogt Telesuper in verder ongewijzigde vorm, met de zittende directieleden, de groeidoelstellingen versneld te verwezenlijken. Het platform Telesuper.nl en de webshop Coop.nl blijven overigens naast elkaar functioneren.

Scherpe inkoop veiliggesteld

Johan Dekker, oprichter en algemeen directeur Telesuper: ‘We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking. Met deze stap hebben wij onze scherpe inkoop veiliggesteld en kunnen wij onze groei versnellen. Doordat wij al vele jaren inkopen bij Coop voelt deze samenwerking vertrouwd.’

Zie ook: Telesuper maakt gezonde keuze makkelijker

Reageer op dit artikel