nieuws

Alle Enschedese Emté’s worden Jumbo

Formules 5499

Alle Enschedese Emté’s worden Jumbo
© Fotopersburo Bert Jansen . De voormalige Van Heinde in Den Bosch gaat eveneens naar Jumbo.

VEGHEL – Alle 6 vestigingen van Emté in Enschede worden omgebouwd naar Jumbo.

Dit blijkt uit de voorlopige verdeling die Jumbo en Coop bekend hebben gemaakt. De Emté’s in Enschede zijn supermarkten die ooit van de familie Sanders waren en in 2010 werden overgenomen door Sligro.

11 vestigingen

Dankzij de nieuwer aanwinsten beschikt Jumbo straks in Enschede over 11 vestigingen. Daarmee gaat Jumbo Albert Heijn voorbij, want de marktleider heeft in Enschede inclusief de AH To Go 10 winkels.

Kleine winkels

De volledige overgang van de Emté-winkels in Enschede is enigszins opvallend, omdat het in omzet vooral kleine filialen betreft. Alleen de winkel aan de Lage Bothofstraat is een supermarkt die op basis van vvo en omzet goed past bij Jumbo. Drie van de 6 filialen in Enschede zitten op een omzetniveau (ruim) onder de €100.000.

Van Heinde

De voormalige Van Heinde in Den Bosch gaat eveneens naar Jumbo. Het is voor zover bekend de enige supermarkt in Nederland met een horecavergunning. Mogelijk dat Jumbo die gebruikt om van de winkel een Foodmarkt te maken.

 

 

Reageer op dit artikel