nieuws

Aldi komt met gezond gewichtcampagne

Formules 1687

Aldi komt met gezond gewichtcampagne
Nadie Winde, Corporate Responsibility Manager en Healthy Sisters, ambassadeurs van JOGG. (Foto: Wim Hollemans)

MIERLO-HOUT -Aldi en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaan de komende drie jaar samenwerken om gezinnen met jonge kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Aldi komt later dit jaar met een campagne.

Aldi komt later dit jaar met een campagne gekoppeld aan een samenwerking met JOGG, jongeren op gezond gewicht. De samenwerking biedt volgens de discounter tal van mogelijkheden. Vooral ook omdat beide organisaties zowel landelijk als lokaal opereren. De uitwerking van de samenwerking zal gestalte krijgen tijdens een gezamenlijke campagne. De campagne is bedoeld om de aankoop van gezonde producten, uit de Schijf van Vijf, te stimuleren,  meldt Aldi in een persbericht.

Healthy Sisters stappen in plan

Tijdens de heropening van het filiaal in Mierlo-Hout overhandigde de prijsvechter aan de Healthy Sisters, ambassadeurs van JOGG, een tas met gezonde producten. De Healthy Sisters zijn de eerste Nederlands-Marokkaanse bloggers in Nederland die aandacht vragen voor een gezonde lifestyle.

Aldi wil jonge kinderen actief laten kiezen

Nadie Winde, Corporate Responsibility manager bij de formule geeft uitleg. ‘Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om verantwoorde, betaalbare en gezonde levensmiddelen voor een brede groep klanten toegankelijk te maken. Samen met JOGG zetten we ons actief in om gezinnen met jonge kinderen te laten kiezen voor gezondere producten.’

Aldi treedt meer naar buiten

De discounter zit in een fors ombouwprogramma. Dat bestaat uit ombouw van de winkels naar een nieuw concept. Onderdeel van de invoering van de Aniko-formule is ook meer communicatie naar buiten. Zo lanceerde de disocunter eerder deze maand een nieuwe website.  De nieuwe topman, Nicolás de Lope, kreeg als doelstelling mee om de vernieuwing in Nederland te versnellen. De concurrent van Lidl verloor in Nederland de afgelopen jaren marktaandeel.

Lees ook: waarom wordt Aldi meer open>>>

 

Reageer op dit artikel