nieuws

Albert Heijn in pact voor ouderenzorg

Formules 2164

Albert Heijn in pact voor ouderenzorg

DEN HAAG – Als eerste supermarktketen heeft Albert Heijn vandaag het Pact voor de Ouderenzorg ondertekend.

Daarmee verbindt Albert Heijn zich aan de ambitie van het ministerie van VWS en de andere ondertekenaars om ouderen ‘de waardering te geven die zij verdienen en de zorg en ondersteuning voor onze ouderen te verbeteren’.

Diner met kerst

Cees van Vliet, directeur winkels en distributie van Albert Heijn: ‘Met trots is Albert Heijn onderdeel van het Pact voor de Ouderenzorg. Met de ondertekening van dit pact bevestigen wij de vele initiatieven van onze winkels om jong en oud samen te brengen in de buurt. Wij blijven ons inzetten voor ouderen met dagelijkse én bijzondere momenten die verbinding brengen in de buurt. Van een spontaan moment aan de koffietafel tot een uitgebreid diner met kerst.’

250 winkels dementievriendelijk

Albert Heijn breidt komend jaar onder meer de dementievriendelijke winkels uit naar 250 en inspireert via workshops samen met Young Impact honderden jonge Albert Heijn-collega’s om zich in te zetten voor de ouderen in de buurt.

Samen met 35 partijen

Samen met zo’n 35 andere partijen tekende minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vandaag het Pact voor de Ouderenzorg. Met het pact komen de deelnemers samen in actie om eenzaamheid bij ouderen te signaleren en doorbreken, goede zorg en ondersteuning thuis te organiseren en de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. Onder meer Alzheimer Nederland, ANBO en CNV Zorg en Welzijn hebben het pact getekend.

Zie ook: AH Doorn wordt ‘dementievriendelijk’

Reageer op dit artikel