nieuws

AH schrapt fifo vullen in deel kw-assortiment

Formules 64495

AH schrapt fifo vullen in deel kw-assortiment

ZAANDAM – Albert Heijn heeft winkels opdracht gegeven om een groot deel van de kw-schappen niet meer fifo (first in, first out) te vullen.

De maatregel vloeit voort uit een normeringsonderzoek voor de afdeling Verkoopklaar (kw, agf en zuivel), dat de afgelopen maanden is gehouden.

Intern AH-memo

Daaruit bleek dat personeel te weinig uren beschikbaar heeft op die afdeling. Niet meer fifo-vullen is een van de oplossingen. ‘De pilot heeft ons geleerd dat we met een aantal groepen binnen Houdbaar kunnen stoppen met fifo vullen’, is te lezen in een intern AH-memo. Zo hoeft bij koek alleen nog de in transparante cellofaan verpakte soorten fifo te worden gevuld, en hoeft dat helemaal niet meer bij chips, noten, broodvervangers en vruchtensappen.

Meer actie ondernomen

Om de werkdruk te verlagen, wordt meer actie ondernomen. Zo krijgen teamleiders van Verkoopklaar minder ‘leiding-uren’ in de normering en worden er uren vanuit de kassa-afdeling doorgeschoven naar Verkoopklaar. ‘Anders dan tot nu toe, gaan we deze uren niet uit de begroting halen, maar verschuiven. Uren vanuit Verkoopafhandeling, die door bijvoorbeeld contactloos betalen beschikbaar komen, verschuiven naar Verkoopklaar’, staat in het memo.

Reageer op dit artikel