nieuws

AH meest favoriete werkgever voor bijbanen

Formules 5086

AH meest favoriete werkgever voor bijbanen

ROTTERDAM – Albert Heijn is verkozen tot de meest favoriete werkgever voor bijbanen in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van Intelligence Group.

De meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek zijn door Intellingence Group openbaar gemaakt. Het onderzoek is gehouden onder 2.948 scholieren en studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding te hebben, of te willen.

Jumbo en Lidl op twee en drie

Op de tweede plaats staat Jumbo, gevolgd door Lidl, Action en de Kruidvat. Met Plus op de zevende plek en Dirk v.d. Broek op de negende positie, zijn supermarkten erg populair onder studenten en scholieren. Ook werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden zoals Vezet, de Koninklijke Landmacht en McDonald’s, zijn volgens Intelligence Group erg populair onder 18-plussers. Verder staan de universiteiten Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus MC en Universiteit Leiden hoog op het lijstje van wo’ers als werkgever voor bijbanen.

Elk kwartaal afgenomen

Het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) is een continu onderzoek dat sinds 2003 elk kwartaal wordt afgenomen onder circa 4.000 unieke respondenten. Op jaarbasis worden minimaal 16.000 personen ondervraagd die representatief zijn voor de Nederlandse beroepsbevolking. De respondenten worden gewogen op basis van CBS-cijfers met betrekking tot opleidingsniveau, geslacht, leeftijd, regio en onderwijsvolgend versus niet-onderwijsvolgend. De gestelde vraag in het onderzoek luidde:  ‘Bij welke organisatie wilt u het liefst een bijbaan?’ Deze vraag is gesteld aan alle studenten en scholieren die hebben aangegeven een bijbaan naast de studie of opleiding te hebben, of te willen.

Ranking Tot 18 jaar 18 jaar en ouder
1
Albert Heijn
Albert Heijn
2
Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten
3
Lidl
Gamma
4
Action
Plus supermarkten
5
Kruidvat
McDonald’s
6
Dirk v.d. Broek
HEMA
7
Wereldwinkel
Action
8
McDonald’s
Kruidvat
9
A&F Horeca Uitzendbureau
Vezet
10
Plus supermarkten
Koninklijke Landmacht

Zie ook: ‘Werken bij AH is populairste bijbaantje’

Reageer op dit artikel