nieuws

Action boekt 5 procent autonome groei

Formules 1926

Action boekt 5 procent autonome groei

ZWAAGDIJK-OOST – Non-fooddiscounter boekte in winkels die al minimaal een jaar open zijn een omzetstijging van ruim 5 procent. Daarnaast begint de winkelketen met de verkoop van sportartikelen en -kleding.

Action ziet dat assortiment als een belangrijke categorie voor verdere groei. In de rekken van Action zullen steeds vaker onder meer sportschoenen, yogamatten en fitnessspullen te vinden zijn.  Het afgelopen jaar groeide de omzet van het bedrijf uit Zwaagdijk-Oost met 28 procent tot ruim €3,4 miljard.

Groei minder dan vorig jaar

Volgens een woordvoerster droegen alle bestaande productcategorieën ongeveer gelijk bij aan de verkopen en wordt hetzelfde verwacht van sportartikelen. Winkels van Action die vorig jaar ook al open waren verkochten ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De groei was minder dan een jaar eerder, maar nog altijd bovengemiddeld in de winkelsector, benadrukt de zegsvrouw. Het bedrijfsresultaat steeg met een kwart tot €387 miljoen.

Dit jaar meer nieuwe winkels voor Action

De omzetgroei kwam vooral door opening van nieuwe winkels. In totaal werden vorig jaar 243 nieuwe zaken geopend in zeven verschillende landen. De opbrengsten in Frankrijk overtroffen voor het eerst die in het thuisland, ook al zijn er in Nederland nog wel iets meer winkels. Action heeft nu een kleine 1100 winkels. Dit jaar komen er naar verwachting meer nieuwe winkels bij dan vorig jaar, vooral in Frankrijk en Duitsland. Verder komen er vier distributiecentra bij, naast de bestaande vier.

Zie ook: Action zet FNV buitenspel

Reageer op dit artikel