nieuws

Kinderen stellen Jumbo’s Koningsontbijt samen

Formules 1803

Kinderen stellen Jumbo’s Koningsontbijt samen

VEGHEL – Jumbo verzorgt vrijdag 20 april voor de 6e keer op rij het Koningsontbijt. Jumbo’s Raad van Kinderen heeft meegedacht.

Voorafgaand aan de Koningsspelen ontvangen ruim 1,2 miljoen basisschoolkinderen dit ontbijt.

Raad van Kinderen ingeschakeld

Nieuw dit jaar is dat het Koningsontbijt voor en door kinderen is samengesteld; voor het eerst heeft Jumbo de Raad van Kinderen ingeschakeld. De samenstelling van het ontbijt is ook dit jaar in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Meer bewegen

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen en stimuleert zijn klanten daarom om gezond te eten en meer te bewegen. Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag. ‘Het Koningsontbijt is voor ons een mooi moment om basisschoolkinderen én ouders op leuke wijze kennis te laten maken met een gezonde en voedzame start van de dag. Wat is er leuker dan samen met je klasgenootjes te ontbijten en daarna de hele dag te sporten’, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, als cco verantwoordelijk voor Formule en Innovatie en mede-eigenaar van Jumbo.

Het Koningsontbijt is dit jaar uitgebreid met gezonde producten en bestaat  uit: volkorenbrood, glutenvrij brood,  speltwafels, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Woezel en Pip smeerkaas, Blue Band fruitspread, oranje gekookte eieren, Jumbo halvarine, Jumbo halvajam, Jumbo appelstroop, Woezel en Pip appeltjes, komkommer en snoeptomaatjes. Ook zit er een waterkan bij elk ontbijtpakket, om kinderen te stimuleren kraanwater te drinken.

Goed en gevarieerd ontbijt

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: ‘Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk een goed en gevarieerd ontbijt is. Dat Jumbo dit jaar Jumbo’s Raad van Kinderen heeft mee laten beslissen over de inhoud van het Koningsontbijt vind ik een mooi initiatief. De door de hen gekozen producten zullen het ontbijt tijdens de Koningsspelen ongetwijfeld nog leuker en lekkerder maken.’

Kinderen gelijkwaardige stem

Jumbo werkt samen met de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation in samenwerking met Unicef Nederland. De gedachte achter dit initiatief is dat de jeugd een gelijkwaardige stem krijgt in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. Ook onder meer Albert Heijn heeft een Raad van Kinderen ingesteld.

Zie ook: Koningsontbijt Jumbo voor 1,2 miljoen kinderen

Reageer op dit artikel