nieuws

Vomar stopt online met aanbiedingen

Formules 5626

Vomar stopt online met aanbiedingen
Screenshot: www.vomar.nl

ALKMAAR – Supermarktketen Vomar is gestopt met de aanbiedingen online.

De maatregel is sinds afgelopen maandag (18 februari) ingegaan. Klanten die de weekaanbiedingen van de keten willen kopen, zullen daarvoor naar de winkel moeten.

Maximale capaciteit

In een toelichting zegt directeur Aart van Haren van Vomar dat het bedrijf aan zijn maximale capaciteit zit voor de onlineactiviteiten. ‘Onze busjes zitten gewoon vol. Daarnaast heeft onze orderpick-faciliteit haar capaciteitslimiet bereikt.’

Twee opties

Uitbreiding van de onlinecapaciteit zou een mogelijkheid zijn, maar Vomar maakt op dit moment een andere keuze, aldus Van Haren. ‘We hadden twee opties: ofwel onze bestaande en nieuwe klanten bedienen met ons volledige assortiment waar we elke dag de laagste prijs voor garanderen ofwel minder klanten bedienen met het hele online-pakket, dus inclusief de aanbiedingen. We hebben  voor de eerste optie gekozen.’

Opvallend maar niet raar

Van Haren noemt het besluit van Vomar wellicht opvallend, maar niet raar. ‘Er zijn veel meer retailers die online zonder prijsacties werken. Denk in onze eigen branche maar eens aan Picnic. Die hebben ook geen weekaanbiedingen.’

 

Zie ook: Vomar: snelstgroeiende super van Nederland

Reageer op dit artikel