nieuws

Plus krijgt derde supermarkt in Almere

Formules 4626

Plus krijgt derde supermarkt in Almere

ALMERE – Plus krijgt een derde supermarkt in Almere.

De nieuwe vestiging komt in het Homeruskwartier in Almere Poort. Plus won de bieding die de gemeente voor het project had uitgeschreven.

Buurtsupermarkt

De nieuwe Plus wordt in de definitie van de gemeente een buurtsupermarkt. Het cooperatieve supermarktbedrijf heeft op dit moment twee supermarkten in Almere. Die worden gerund door de ondernemer De Greef en Van Ommen.

Beoordelingscriteria

De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Almere Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Duurzaam bouwplan

Plus diende als onderdeel van de beste bieding ook een duurzaam en aantrekkelijk bouwplan in. Bovendien staat Plus bekend als een lokaal betrokken winkelformule die het assortiment aanpast op de lokale behoeften, aldus de gemeente in een toelichting.

Medio 2019 open

De verdere planuitwerking vindt in 2018 plaats, net als de start van de uitvoeringswerkzaamheden. De supermarkt opent daarmee medio 2019 haar deuren en zal circa 1500 vierkante meter omvatten, inclusief een inpandige ruimte voor het laden en lossen.

 

Reageer op dit artikel