nieuws

Picnic start bezorging in Amsterdam

Formules 4068

Picnic start bezorging in Amsterdam

AMSTERDAM – Picnic komt naar Amsterdam. Vanaf vandaag kunnen toekomstige klanten de app downloaden en zich inschrijven.

In de eerste helft van maart rukken de duurzame, elektrische wagentjes voor het eerst uit in de hoofdstad om de boodschappen te bezorgen.

Geleidelijk over hele stad

Zoals gebruikelijk start Picnic vanuit enkele wijken, waarna de bezorging geleidelijk over de gehele stad wordt uitgerold. Picnic begint in de wijken Watergraafsmeer, Rivierenbuurt, de Pijp en Bijlmermeer. In de loop van het jaar zal de websuper verder in de hoofdstad actief worden en kunnen nog meer Amsterdammers de boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen. Klanten die zich eerder al hadden ingeschreven ontvangen vandaag bericht dat Picnic in hun wijk van start gaat.

15 wagentjes en 40 runners

Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers: ‘Velen zeiden dat het onmogelijk was om Picnic in Amsterdam uit te rollen: te groot, te complex. Het heeft inderdaad wat tijd gekost om ook in de hoofdstad een goede infrastructuur en organisatie op te tuigen, maar we zijn er nu klaar voor.’ Picnic gaat van start met ongeveer 15 wagentjes en 40 runners, de bezorgers. In de steden die Amsterdam voorgingen, liepen deze aantallen in de maanden na de start in recordtempo op, in lijn met de sterke groei in bestellingen.

Onderdeel landelijke uitrol

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat eerder al van start ging in steden als Amersfoort, Utrecht, Rotterdam, Leiden, Delft en Den Haag. Omdat de distributiecentra in Nijkerk en Utrecht maximaal benut worden, heeft het bedrijf onlangs een nieuw distributiecentrum geopend in Diemen. Hierdoor is er voldoende capaciteit om de klanten in Amsterdam efficiënt te bedienen.

Zie ook: Picnic start bezorging in Rotterdam

Reageer op dit artikel