nieuws

Ook AH-filiaal Helmholtzstraat weer muizenvrij

Formules 1679

Ook AH-filiaal Helmholtzstraat weer muizenvrij
Albert Heijn Helmholtzstraat (Google Streetview)

AMSTERDAM – Het filiaal van Albert Heijn aan de Helmholtzstraat is, net als de winkel aan het Osdorpplein, weer open na een muizenplaag.

Albert Heijn vierde de heropening zondagmiddag met een knipoog: medewerkers deelden muizenknuffels uit en zakken met snoepmuizen waren in de aanbieding, meldde het Parool. Dat bericht werd door het Albert Heijn-filiaal gedeeld via Facebook.

Twee filialen op slot

Het filiaal ging vorige week woensdag op slot nadat er muizenoverlast was geconstateerd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Op maandag sloot AH al het filiaal aan het Osdorpplein vanwege een muizenplaag. Die winkel heropende zaterdagochtend na een herkeuring door de NVWA.

Muizen brengen voedselveiligheid in gevaar

Beide winkels waren op last van de NVWA gesloten omdat de voedselveiligheid in gevaar kwam. De voedselwaakhond trof onder meer aangevreten verpakkingen aan. De NVWA noemde de sluiting in het Parool ingrijpend maar noodzakelijk, omdat de overlast van muizen groot kan zijn. ‘Die eten aan verpakkingen, gaan in systeemplafonds zitten en urineren over groente en fruit. Zoiets kan meestal alleen worden opgelost als de winkel dicht is.’

Eens in de vijf jaar

Tegenover NU.nl liet een woordvoerder van AH weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging tijdelijk moet sluiten vanwege muizenoverlast. Volgens hem doet het probleem zich vooral in de winter voor. ‘Muizen gaan dan op zoek naar een warm plekje.’

Zie ook: Hoe scoren supermarkten in ongediertebestrijding?

Reageer op dit artikel