nieuws

OM eist € 71.000 van voormalig Plus-caissière

Formules 5299

OM eist € 71.000 van voormalig Plus-caissière
Foto: Shutterstock

GOUDA – Het Openbaar Ministerie eist dat een voormalige medewerkster van de Plus supermarkt aan de Constantijn Huygenstraat in Gouda € 71.000 euro terugbetaalt.

Dat meldt het AD.  De Haagse rechtbank hield vrijdag een zitting over de oplichtingszaak.

Medewerkster servicebalie

De verdachte, een 24-jarige vrouw uit Gouda, was niet aanwezig. Ze werkte van begin 2014 tot begin 2016 bij de supermarkt, als caissière en later ook als medewerkster van de servicebalie. Een groot deel van de € 71.000 zou de Goudse verdiend hebben door met staatsloten en loterijformulieren te sjoemelen, aldus de krant. Ook zou ze gefraudeerd hebben met cadeaukaarten die klanten van de Plus konden verzilveren bij de Bijenkorf en Mediamarkt.

Onderzoek van recherchebureau

Het bedrog kwam uit, na een onderzoek van een particulier recherchebureau. Volgens haar advocate werd de voormalige caissière door de privédetectives van het bureau zwaar onder druk gezet om alles maar toe te geven.

Extra onderzoek

De rechtbank laat, voordat ze de zaak inhoudelijk behandelt, eerst nog extra onderzoek doen. Twee getuigen worden binnenkort nog ondervraagd over de gang van zaken bij de Plus supermarkt in Gouda. Ook moet de reclassering nog een rapport opstellen over de verdachte.

Zie ook: Plus-caissière steelt kwart miljoen bij elkaar

Reageer op dit artikel