nieuws

Niet AH, maar Jumbo naar Berghem

Formules 4831

Niet AH, maar Jumbo naar Berghem
Foto: Facebook AH Berghem

BERGHEM – Jumbo gaat de supermarkt exploiteren in het nieuwe complex de Bèrghse in het centrum van Berghem.

De nieuwe supermarkt zou aanvankelijk door AH-franchiser Gerrit van Noort worden geëxploiteerd, maar projectontwikkelaar Rialto heeft de huurovereenkomst met de AH-ondernemer twee weken geleden ontbonden, zo meldt het Brabants Dagblad.

Blauw wordt geel

Van Noort zou begin dit jaar een nieuwe Albert Heijn openen in Berghem, maar de ondernemer kwam vorig jaar in grote financiële problemen. ‘Ons bleek al snel dat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. We hebben een rechtszaak aangespannen, maar dat was een heilloze weg’, ‘verklaart woordvoerder Harrie Beukers van Rialto tegenover het Brabants Dagblad.

Schade beperken

De projectontwikkelaar heeft er daarom voor gekozen om de schade zoveel mogelijk te beperken en in Jumbo een vervangende huurder gevonden. En dus wordt blauw nu geel, aldus Beukers.

Nieuwe winkel 2300 m2

Wanneer Jumbo in het nieuwe pand trekt en wat er met de huidige Jumbo elders in Berghem gaat gebeuren, is niet duidelijk. De nieuwe winkelruimte is casco opgeleverd en moet nog volledig worden ingericht. Jumbo krijgt op de nieuwe locatie de beschikking over ruim 2300 vierkante meter winkelruimte. Beukers: ‘Het wordt een dijk van een supermarkt. Dit is een opsteker voor ons, Jumbo en heel Berghem.’

 

Lees ook: Miljoenenschuld Van Noort

 

Reageer op dit artikel