nieuws

Jumbo laat spelenderwijs groente ontdekken

Formules 3660

Jumbo laat spelenderwijs groente ontdekken

VEGHEL – Jumbo gaat groenten en fruit extra in de spotlights zetten. Vanaf 7 februari kunnen klanten zestien weken lang opdrachtkaartjes verzamelen, geïnspireerd op De Reis van 5-spellen.

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Om gezinnen met kinderen hierbij te helpen, heeft Jumbo de handen ineen geslagen met de bedenkers van ‘De Reis van 5’.

Spelenderwijs op reis

In iedere Jumbo-winkel staat een display waarin elke week twee opdrachtkaartjes met creatieve groente- en fruitrecepten voor het hele gezin te vinden zijn: van ‘zoek de kokosnoot’ tot een ‘koe bammetje’ en van een ‘krabwrap’ tot een ‘opgepeuzelde vis’. In totaal zijn er 32 opdrachten. ‘Op een zogenaamd contract kunnen kinderen alle gemaakte opdrachten netjes afvinken. Ouders kunnen hen een leuke beloning geven als de opdrachten af zijn. Want als kinderen op een speelse manier worden uitgedaagd, wordt het eten van groente en fruit veel leuker’, aldus Jumbo in een persbericht.

Groente en fruit op de kaart

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is enthousiast over de actie van Jumbo en De Reis van 5. Ook is de NAGF blij met de ruime aandacht die Jumbo aan groenten en fruit besteedt. ‘Het stimuleren van de consumptie van groenten kan alleen als telers, handelaren, retailers en horeca samenwerken en groenten en fruit meer op de kaart zetten. Het voorbeeld van het Hallo Jumbo magazine met de vermelding van de hoeveelheid groenten die ieder gerecht bevat, is hierbij een prachtig hulpmiddel. Dat geldt vooral voor Nederlanders die er niet in slagen dagelijks minimaal 250 gram groente en fruit te eten’, vertelt Karin Bemelmans namens het NAGF.

Lees ook: Jumbo komt met groente- en fruitkalender

 

Reageer op dit artikel