nieuws

Eerste kassaloze AH To Go komt in Amsterdam

Formules 4552

Eerste kassaloze AH To Go komt in Amsterdam
Tap To Go bij AH To Go. Foto: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – De eerste kassaloze AH To Go-vestiging opent medio dit jaar in Amsterdam. Dat bevestigt Albert Heijn naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.

De Amsterdamse krant meldt vandaag dat Albert Heijn de zogeheten tap to go-techniek dit jaar gaat uitrollen naar meerdere AH To Go-vestigingen. Amsterdam zou daarbij de primeur krijgen.

AH bevestigt kassaloze AH To Go in Amsterdam

Albert Heijn-woordvoerder Tim van der Zanden bevestigt dat de eerste kassaloze AH To Go inderdaad in Amsterdam komt. Verder wil hij weinig kwijt over de winkel. ‘Het is het plan dat de eerste winkel in Amsterdam komt. We houden nog even in het midden of dit een bestaande AH To Go is of een geheel nieuwe vestiging.’

Elektronische schapkaarten

Momenteel test Albert Heijn de techniek al in de AH to go-vestiging in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Die winkel  is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of met een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen. Het enige wat ze hoeven te doen is het schapkaartje te ‘tappen’ en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van de bankrekening.

In eigen beheer ontwikkeld

Het gaat om een betaalsysteem dat door AH helemaal zelf is ontwikkeld. In december, bij de lancering van de kassaloze AH To Go gaf het bedrijf al aan de test aan het eind van het tweede kwartaal uit te breiden naar meerdere AH To Go-winkels.

Lees ook: AH To Go test kassaloos betalen

Reageer op dit artikel