nieuws

Deen scoort met combi tampon-chocolade

Formules 3807

BEVERWIJK – Deen Beverwijk presenteert sinds kort chocoladerepen naast tampons. De combi vrouwenhygiëne en troostvoedsel trekt de aandacht van landelijke en sociale media.

Deen scoort met combi tampon-chocolade

Bedrijfsleider Danny Sijm van de deen in Beverwijk had nog wat ruimte over in het schap ‘dameshygiëne’, schrijft het Noordholland dagblad. ‘We dachten: ‘waarom niet’?’, zegt hij in de krant over de combiverkoop tampons en chocolade. Het regionaal nieuws haalde de landelijke media. Onder andere,  Linda.TV en De Telegraaf besteedden er aandacht aan. Libelle.nl komt met een serieuze uitleg: ‘Een geinig gezicht, zo tussen de tampons en het maandverband. Maar ook écht praktisch. Veel vrouwen hebben nu eenmaal extra zin in chocola als ze ongesteld zijn. Dit komt door de disbalans van onze hormonen als we menstrueren. Hierdoor krijgen we meer trek in eten met meer koolhydraten en magnesium. Zoals chocolade, dus.’

Opmerkingen op social media over Deen-presentatie

De actie leidt ook tot veel opmerkingen op social media. ‘Doe het dan ook goed geef ze dan gelijk een dvd box van gtst als ze tissues kopen’, schrijft een klant. Een vrouwelijke klant ziet de meerwaarde niet: ‘wat ik wel apart vind is dat ik zelf altijd zorgde dat ik ruim van te voren al die menstruatie bescherming in huis had. Maar dat er dus ‘veel’ dames blijken te zijn die dat pas kopen als het al zover is ( volgens de manager blijkbaar).’

Ook cynisme in de reacties

Er zijn ook cynische klanten: ‘Ja en de rouwkaarten naast de gefeliciteerd met je nieuwe woning kaarten’en opmerkingen als: ‘Het is weer komkommertijd.’ Een andere klant: ‘Goed over nagedacht”, oordeelt iemand op Facebook. Een ander: “Nu nog paracetamol en een fles wijn erbij, en je hoeft niet meer de hele winkel door!’

 


Reageer op dit artikel