nieuws

Chocomel, Fristi, cheeseburger uit Happy Meal

Formules 2523

Chocomel, Fristi, cheeseburger uit Happy Meal
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – McDonald’s gaat wereldwijd zijn bekende Happy Meals aanpassen. In Nederland verdwijnen de cheeseburger, Chocomel en Fristi als opties bij de op kinderen gerichte maaltijden. De producten blijven wel gewoon in het assortiment bij de fastfoodketen.

Dat meldt het ANP. Volgens de nieuwsdienst krijgt het kindermenu wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen. Om die reden schrapt McDonald’s ook in Nederland dit jaar de kaasburger als vaste menu-optie. De fastfoodrestaurantketen staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in alle 120 landen waar het actief is geleidelijk het mes zetten in de samenstelling van zijn Happy Meal.

Maximaal 600 calorieën

Uiterlijk in 2022 moet minstens 50 procent van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal 600 calorieën bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen. Ze mogen niet meer dan 650 milligram zout bevatten. Om die reden verdwijnt de cheeseburger als vaste menu-optie, zo licht een woordvoerder toe. Verder verdwijnen in Nederland ook Chocomel en Fristi als optie bij de Happy Meals. Buiten het menu om bestellen kan overigens nog wel.

Zie ook: McDonald’s breidt McDelivery-dienst uit

 

Reageer op dit artikel