nieuws

Albert Heijn komt met eigen supermarktsoap

Formules 4715

Albert Heijn komt met eigen supermarktsoap

ZAANDAM – Albert Heijn lanceert binnenkort zijn eigen soapserie: Supersoap. Het programma zal worden uitgezonden via AH’s eigen social zender Appie Today.

Momenteel zijn de opnames voor Supersoap in volle gang.

Het leven in de supermarkt

Volgens Monique Bergers, hoofdredacteur van Appie Today, kwam vanuit winkelpersoneel regelmatig de vraag of Appie Today niet eens een soap wilde maken over het leven in de supermarkt. ‘We willen laten zien dat de supermarkt een afspiegeling van de maatschappij is’, zegt Bergers.

Waargebeurde verhalen

De verhaallijnen voor Supersoap zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. In dat kader interviewde het team van Appie Today recentelijk een groot aantal medewerkers, supermarktmanagers en regiomanagers.

Winkelmedewerkers als figurant

De hoofdrollen in de soapserie worden gespeeld door professionele acteurs, winkelmedewerkers treden op als figurant. Het is de bedoeling dat de eerste aflevering van Supersoap over ongeveer een maand wordt uitgezonden via Appie Today. Supersoap is niet de eerste online soapserie over de supermarkt. In 2013 zond De Telegraaf, zonder veel succes, enige tijd De Blauwe Bank uit via diverse onlinekanalen.

Reageer op dit artikel