nieuws

AH XL Osdorpplein weer open na muizenplaag

Formules 3251

AH XL Osdorpplein weer open na muizenplaag
AH XL Osdorpplein. Screenshot: Google Streetview

AMSTERDAM – De AH XL aan het Osdorpplein in Amsterdam opent morgen (zaterdag) om 08.00 uur weer de deuren. De winkel was sinds maandag dicht vanwege een muizenplaag.

Volgens een AH-woordvoerder is de winkel verlost van de muizenplaag.

Sinds maandag dicht wegens muizenplaag

Het Amsterdamse AH XL filiaal aan het Osdorpplein werd maandag op last van de Nederlandse Voedsel en waren Autoriteit (NVWA) gesloten wegens ernstige muizenoverlast. De controleur van de NVWA trof aangevreten verpakkingen en muizenkeutels in de winkel aan. Volgens de NVWA kon de muizenoverlast alleen worden opgelost als het grondig werd aangepakt. Dat is nu dus gebeurd.

Klanten weggestuurd

Kort voor de noodgedwongen sluiting werden klanten weggestuurd. Vervolgens kwam een briefje op de deur te hangen dat de winkel voor onbepaalde was gesloten vanwege een calamiteit. Tegenover NU.nl liet een woordvoerder van AH weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging tijdelijk moet sluiten vanwege muizenoverlast. Volgens hem doet het probleem zich vooral in de winter voor. ‘Muizen gaan dan op zoek naar een warm plekje.’

Andere ‘muizen-AH’ nog dicht

Onbekend is wanneer de Albert Heijn aan de Helmholtzstraat in Amsterdam-Oost weer opent. Die winkel werd woensdag eveneens op last van de NVWA gesloten. De AH-woordvoerder verwacht dat dit een kwestie van enkele dagen is.

Reageer op dit artikel