nieuws

AH XL Nijmegen wordt stuk groter

Formules 6515

AH XL Nijmegen wordt stuk groter

NIJMEGEN – De Albert Heijn XL aan de St. Jacobslaan in Nijmegen wordt een stuk groter. De winkel krijgt er 700 vierkante meter bij.

De XL in Nijmegen wordt daarmee in vvo één van de grootste in Nederland. De winkel is één van de laatste met een zogenoemde ABC-constructie (Albert Heijn, Blokker en C&A). De vergroting van de winkel kan mede worden gerealiseerd omdat C&A recent uit het pand is vertrokken.

Top 10

Na de uitbreiding staat de Nijmeegse XL-zaak in de top-10 van AH, op een gedeelde zesde plaats na Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Tilburg en Delft.In omzet behoort de Nijmeegse XL, een voormalige Miro, met een weekomzet van circa €1 miljoen tot de top 3 van AH in Nederland.

Minder parkeerplaatsen

De AH XL beslaat nu 3.300 vierkante meter. De toevoeging van het aantal meters wordt onder meer gerealiseerd doordat de ingang van de winkel straks tien meter naar voren komt, aldus dagblad De Gelderlander. Albert Heijn levert daar zo’n dertig parkeerplaatsen voor in. Volgens AH is dat geen probleem, omdat er voldoende parkeerplaatsen op het terrein zijn.

Etos

In de nieuwe situatie is er in elk geval ruimte gereserveerd voor drogisterijformule Etos. Ook praat Albert Heijn met de Hema als mogelijke nieuwe huurder.

Kruidentuintje

In de XL zelf komt mogelijk ook een Deli Kitchen; bij dit horecapunt kun je bestelde maaltijden ter plekke opeten of vers meenemen. Ook is er een kruidentuintje waar klanten zelf de kruiden kunnen knippen. Volgens plan wil AH in mei of juni met de grondige verbouwing te beginnen. De supermarkt zal gaandeweg de verbouwing een aantal weken gesloten zijn.

Lees ook: fotoreportage nieuwe concepten in AH XL

 

Reageer op dit artikel