nieuws

AH opent nieuwe To Go’s bij pompstations

Formules 4761

AH opent nieuwe To Go’s bij pompstations

ZAANDAM – Albert Heijn opent halverwege 2018 twee nieuwe AH To Go-vestigingen bij pompstations van BP Nederland.

Het gaat om de tankstations BP Kruisoord in Noordbeemster en BP De Hucht in Ugchelen. Dat bevestigt woordvoerder Jacoline Poldervaart van BP Nederland tegen de website Tankpro.nl. ‘Op deze nieuwe locaties zal nog meer nadruk op vers bereid eten voor onderweg komen te liggen’, aldus Poldervaart. Het aantal vestigingen van AH To Go bij tankstations van de oliemaatschappij groeit hierdoor van zes naar acht.

Medewerkers in dienst van BP

De gemakswinkels van AH komen bij BP-stations langs de A7 (het Noord-Hollandse Noordbeemster) en de A1 (bij Ugchelen). Momenteel zijn er al zes vestigingen van AH To Go onder het dak van tankstations. BP Nederland gaat de twee nieuwe AH-shops ook zelf exploiteren. De medewerkers van de tankshops komen in dienst van BP en niet van AH.

Nog meer AH To Go’s

De eerste AH To Go-vestiging bij een BP-tankstation opende 1,5 jaar geleden de deuren. Na de opening van deze locatie langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel, volgden shops bij tankstations in Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein en Deventer. Volgens de woordvoerder zijn er voorlopig geen plannen om op korte termijn nog meer AH To Go’s te openen. ‘Voor nu gaat het om een proef op acht BP-tankstations, inclusief de twee nieuwe locaties. Na evaluatie van de resultaten hiervan, zullen wij over een eventuele verdere uitrol met elkaar gaan praten.’

Wijzigingen in assortiment

Poldervaart stelt ook dat er veel aan het assortiment wordt gesleuteld. ‘Er worden regelmatig AH To Go-winkels geopend, maar langs de snelweg is de behoefte van klanten toch net even anders. We hebben de afgelopen tijd dan ook veel van elkaar geleerd en diverse wijzigingen doorgevoerd, onder andere in het assortiment, om nog beter aan te sluiten bij de wensen van de weggebruiker. Daarbij nemen we ook de nieuwste ontwikkelingen in de markt mee. We gaan het aanbod de komende periode verder optimaliseren.’

Reageer op dit artikel