nieuws

Plus en Emté roepen maaltijdpakketten terug

Formules 4707

Plus en Emté roepen maaltijdpakketten terug
Recall van maaltijdpakketten van The Greenery door Plus en Emté. Foto: The Greenery

BARENDRECHT – Supermarktketens Plus en Emté roepen maaltijdpakketten terug omdat ze melkeiwit bevatten terwijl dat allergeen niet op het etiket staat.

De maaltijdpakketten die worden teruggeroepen bevatten­ kokosmelk op basis van melkeiwit. Melk is niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld, meldt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit in een veiligheidswaarschuwing op zijn website. Het betreft de pakketten die bij Plus (Curry Madras en Groene Curry) en Emté (Curry Madras) worden verkocht met een houdbaarheidsdatum van 03-03-2018 of eerder.

Foute ingrediëntendeclaratie maaltijdpakketten

Met het product zelf is niets mis, meldt leverancier The Greenery. Het betreft enkel de ingrediëntendeclaratie, die niet volledig is. Bij mensen met melkintolerantie kan de consumptie van de maaltijdpakketten mogelijk leiden tot klachten. Consumenten die geen melkintolerantie hebben, kunnen het product veilig eten.

Geld terug

Klanten die de maaltijdpakketten hebben gekocht, kunnen hun geld terug krijgen. Dat melden zowel Emté als Plus op hun website. Ze kunnen daarvoor niet bij hun supermarkt terecht, maar moeten hiervoor het etiket samen met de persoonlijke gegevens opsturen naar The Greenery.

Dit jaar al 14 veiligheidswaarschuwingen

De NVWA heeft dit jaar al 14 veiligheidswaarschuwingen laten uitgaan. In vijf gevallen betreft het een waarschuwing voor ‘superfood’ abrikozenpitten. In monsters abrikozenpitten die zijn onderzocht, zijn hoge waardes waterstofcyanide aangetroffen. Het eten van deze producten kan daardoor gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Reageer op dit artikel