nieuws

Picnic voorlopig niet naar Apeldoorn

Formules 3210

Picnic voorlopig niet naar Apeldoorn

APELDOORN – Picnic komt voorlopig niet naar Apeldoorn. De websuper kan geen geschikt overslagpunt nabij het centrum vinden.

Het vinden van een centraal gelegen overslagpunt blijkt het struikelpunt, laat woordvoerder Romke Spierdijk namens Picnic weten aan De Stentor.

Ambitie begin 2016

De online-supermarkt sprak in februari 2016 de ambitie uit ook in Apeldoorn aan de slag te willen. Begin 2017 kwam het bedrijf met een bericht dat er voor dat jaar plannen waren voor Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer, meldt De Stentor verder.

Te ver van centrum

Het vinden een een zogenoemde ‘hub’ blijft lastig. Vanuit dit overslagpunt moeten de wagentjes gaan bezorgen. ‘Alles wat er tot nu toe aangeboden werd lag te ver van het centrum’, zegt Romke Spierdijk namens Picnic. Het betekent niet dat in de toekomst definitief niet in Apeldoorn wordt bezorgd. ‘Die ambitie is er gelukkig nog steeds, het is alleen nog niet bekend wanneer er gestart kan worden.’

1 procent van de huishoudens

Eind december meldde Distrifood op basis van GfK-cijfers dat in november vorig jaar 1 procent van de huishoudens in Nederland tenminste één keer heeft besteld bij Picnic. De omzet verdrievoudigde in 2017 naar bijna €100 miljoen. ‘Groei vereist investeringen en biedt enorme uitdagingen in de organisatie. We moeten voortdurend nieuwe mensen aannemen en trainen, nieuwe autootjes laten maken, nieuwe hubs (knooppunten, red.) en distributiehallen openen. Het draait om één ding: we moeten alles precies op tijd door de pijplijn krijgen en perfecte service leveren’, aldus oprichter Michiel Muller.

 

 

Reageer op dit artikel