nieuws

Ook Plus groeit flink harder dan de markt

Formules 4868

Ook Plus groeit flink harder dan de markt

UTRECHT – Plus heeft over 2017 een omzetgroei van 5,5 procent gerealiseerd. Daarmee overstijgt de keten de marktgroei, die Plus op 3,4 procent beraamt.

De consumentenomzet van Plus over 2017 bedraagt €2,388 miljard. Het marktaandeel (bron: Nielsen) bedraagt 6,4 procent.

Brouwer: 2017 was succesvol jaar

Jan Brouwer, algemeen directeur van Plus: ‘2017 was wederom een succesvol jaar waarin we weer veel geïnvesteerd hebben. Ons nieuwe formuleconcept en de snelle groei op het gebied van e-commerce zijn de meest in het oog springende. Daarnaast werden 31 supermarkten verbouwd en gemoderniseerd. Mede daardoor is onze klantenkring ook in 2017 weer groter en trouwer geworden. We zijn er trots op dat Plus voor de derde keer op rij is verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Dat succes willen we de komende jaren uitbouwen.’

Plus Briljant krijgt uitbreiding in 2018

In navolging van de eerste Briljant 2.0 winkel die in 2016 in Abcoude haar deuren opende, openden in 2017 vier nieuwe Briljant 2.0 supermarkten. Alle vijf de winkels presteren boven verwachting goed in zowel omzet als klantwaardering, laat de keten weten. Na een grondige evaluatie is besloten om in 2018 meer winkels om te bouwen naar deze formule. Verder is in 2017 de bakkerijafdeling van alle winkels geheel vernieuwd. ‘De nieuwe afdeling heeft de uitstraling van een warme bakker, er is ruimte om op verschillende momenten van de week verschillende producten uit te lichten en er is veel aandacht voor prijs en promotie’, aldus de nummer vijf van Nederland als het gaat om marktaandeel.

Aantal ophaalpunten verdubbeld

De e-commerce-activiteiten van Plus zijn in 2017 fors uitgebreid. Zo kunnen klanten bij nagenoeg alle winkels online bestellen, is het aantal ophaalpunten verdubbeld van honderd naar ruim tweehonderd en bieden 220 winkels de Plus Express service aan. Met deze service hebben klanten hun boodschappen twee uur na het bestellen in huis. Voor klanten van 35 PLUS supermarkten is het sinds kort mogelijk hun zegels voor het gratis boodschappenpakket via de Plus-app te sparen. In 2018 wordt dit ook bij veel andere vestigingen ingevoerd.

Voorbereidingen op nieuw dc in volle gang

In 2017 werd aangekondigd dat de logistieke structuur van de ondernemersformule ingrijpend gaat veranderen. De activiteiten van de vier bestaande distributiecentra gaan over naar één nieuw, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. De voorbereidingen voor de bouw en de mechanisatie zijn in volle gang. Met alle medewerkers zijn persoonlijke gesprekken gevoerd over hun nieuwe toekomst. Plus heeft hierbij een werkgarantie aangeboden voor medewerkers die mee willen naar het nieuwe distributiecentrum.

Reageer op dit artikel