nieuws

Omzet Jumbo door grens €7 miljard

Formules 10781

Omzet Jumbo door grens €7 miljard

VEGHEL – De consumentenomzet van Jumbo is in 2017 door de grens van €7 miljard heengeschoten.

Dit heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. De omzet groeide met 5 procent en kwam met €7.010 miljard net boven de €7 miljard uit.

Marktaandeel

De omzetgroei komt volgens Jumbo grotendeels voor rekening van de autonome groei in de bestaande Jumbo winkels. Die toename is uitgekomen op 4,2 procent en ligt wederom ruim boven het marktgemiddelde van 2,9 procent (bron: GfK, week 50).

Aantal winkels

Het aantal Jumbo vestigingen nam in 2017 beperkt toe tot 585 winkels. Daartoe behoren ook de 3 geopende vestigingen van het nieuw ontwikkelde gemakswinkelconcept Jumbo City in Groningen, Eindhoven en Den Bosch.

La Place

De omzet van restaurantketen La Place groeide met maar liefst 34,1 procent tot € 123,3 miljoen. De autonome omzetgroei in de bestaande restaurants bedroeg 5,2 procent. Met deze resultaten legt het supermarktbedrijf naar eigen zeggen ‘een stevig fundament voor verdere groei’.

Verdubbeling online bestellingen

De investeringen in online hebben afgelopen jaar  geleid  tot een ruime verdubbeling van het aantal bestellingen via Jumbo.com en de Jumbo app. Bijna 4 procent van de Nederlandse huishoudens wist Jumbo online te vinden in 2017, aldus het bedrijf.

PUP’s

Inmiddels is op 390 plekken een Jumbo Pick Up Point (PUP) gevestigd, waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen op de momenten dat het hen schikt. 225 PUPs bieden ook bezorging aan huis aan. Ook op de zakelijke markt zag Jumbo het aantal online bestellingen ruim verdubbelen, mede dankzij samenwerkingsovereenkomsten met inkooporganisaties zoals Intrakoop. Voor 2018 rekent Jumbo opnieuw op een stevige groei van haar digitale winkelkanalen.

Reageer op dit artikel